Oldalak

2016. június 14., kedd

Ikonokra bontott történelem - FOOD HISTORY

Izgalmas projektet osztott meg Facebook oldalán a perui szakács-félisten Gaston Acurio. A spanyol Papila az első dizájn stúdió, amely ételekre specializálódott, és 2009-es alapításuk óta egészen széles körű tapasztalatra tettek szert dizájn és étel kapcsolatában. Munkájuk során számos díjat nyertek, és rengeteg tudást is felhalmoztak - ez utóbbit szeretnék most közkinccsé tenni, nem is akárhogyan. 




FOOD HISTORY - ez a címe a könyvnek, amelynek elkészítésére a Kickstarteren gyűjtenek pénzt július 1-jéig. A kötet célja bemutatni, hogyan változott ember és étel kapcsolata a történelem során. Mindezt szuper ikonokkal és rövid, lényegre törő szövegekkel teszik, így gyerek és felnőtt egyaránt remekül boldogul majd vele. Az őskortól napjainkig végigveszik a legfontosabb mérföldköveket a táplálkozás története során, a tűz feltalálásától kezdődően. Idővonalak is segítik majd a megértést, és számos anekdota és kevéssé ismert tény színesíti a tartalmat.

2013 óta dolgoznak a könyv anyagán, így a pénzgyűjtés az előállításhoz, a tényleges megvalósításhoz szükséges. Amennyiben sikerül összegyűjteniük a 15 000 Eurót, idén szeptemberben már postázzák is az angol nyelvű kiadványt. Ha további 5000 Euró összegyűlik, akkor spanyol verzió is készül belőle.

Aki támogatni szeretné őket, több lehetőség közül is választhat: lesz e-book verzió, és készül a kötet mellé vászontáska és kötény, mindenféle kombinációban előrendelhető. Ha valaki ennél is többre vágyik, az személyre szabott portrét rendelhet jó pénzért.

A képek önmagukért beszélnek: letisztult, egyszerű rajzok, fekete-fehér-piros színkombináció, semmi komplikáltság. Ugyan melyik gasztro-bolond és könyv-mániás polcáról hiányozhat? 




További információk és videó ízelítők a FOOD HISTORY-ból a kampány Kickstarter olalán ITT.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése