Oldalak

2014. december 15., hétfő

KEKSZ LIBRIS MIX - zenét a konyhába, konyhát a zenébe!

KEKSZ LIBRIS MIX by Kisszántó

Amióta az eszemet tudom, úgy van a fejemben, hogy a konyha kötelező kelléke a rádió. Anya a konyhában mindig hallgatott valamit, főleg beszélgetéseket, és ez a mai napig így van. Ha csak főzés közben csöppenek nála a konyhába, úgy kell túlordítanom a rádiót, mert a sistergés és sok konyhai zaj közepette kell a hangerő. Az én konyhámban inkább a zene szól: itt van a legtöbb időm egész albumokat végighallgatni, és észrevétlenül rögzül a fejemben, nem csak a zene, hanem az évszak, amikor hallgattam, az ételek, amiket közben készítettem, a reggelek hangulata, amikor bekapcsoltam. 

Továbbgondoltam a dolgot, és megkértem Kisszántó barátunkat, a Dub Székház oszlopos tagját, állítson össze egy mixet zene és főzés témakörben.Semmi egyebet nem konkretizáltunk, teljesen rábíztam, mit főz ki. Jó helyen landolt a kérés, a végeredmény engem már az első hangoknál meggyőzött. Amolyan karácsonyi ajándék ez a Keksz Libristől: az évnek ez az a hónapja, amikor még az is a tűzhely mögé áll, aki egyébként nem viszi ezt túlzásba. Tegyétek ezt sok örömmel-kedvvel: csattogjon a kés a vágódeszkán, forrjon a leves, sercegjen az olaj, roppanjon a dióhéj, zúgjon a habverő, zizegjen a sütőpapír. Ez a mix belesimul majd minden zajba. Ti mi mindent tudtok megfőzni, mire a 85 perc letelik?

KEKSZ LIBRIS MIX (2014)
készítette: Kisszántó / hossz: 85 perc

Hangok a konyhába. Hangok a konyhából. Hangok a konyhának.
A konyha hangjai komponált hangok elegyítése során reprodukálhatók, pontosan úgy, ahogyan íz után a receptet alkotjuk meg. Van hang arra, ahogyan a hús puhul és van arra is, ahogyan a fagyasztott állat kienged. Létezik zenei hang a párolásra és asztalterítésre is. Ahogyan mosogatunk és egymásnak verődnek edények, úgy létezik a zenei kompozíciók világában egy ezzel megegyező szerzemény.
Hallgassuk meg ezeket a zenéket és képzeljük el azt, hogy nem kell főzni, csak elfogyasztani, majd
jóllakni és hátradőlni a kanapén.

Számlista:
01. Pilote - Taken
02. Animals On Wheels - The Elastic Snapped
03. King Of Woolworths - Bakerloo
04. Fujiya & Miyagi - King Holer (Wevie Stonder Remix)
05. Krilli - Oxe Pyjt
06. B. Fleischmann - Drops
07. Hausmeister - Buder
08. They Came From The Star, I Saw Them - The Unstoppable Kite
09. Alsergrond - The Switch
10. Teledubgnosis - Downrinas
11. Lionrock - Obviously Oblivious
12. Danny Saber - Indian Summer
13. Kid606 - Sugarcoated
14. Octavcat - Hello Maren
15. Squarepusher - Toast For Hardy
>>> Andy Williams - Sweet Little Jesus Boy
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése